Спецоперація в Бєлгородській області рф: що відбувається

0
Спецоперація в Бєлгородській області рф: що відбувається
У понеділок, 22 травня, у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом в українських та російських медіа з'явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців. У Головному управлінні розвідки України розповіли, що в цій області РФ проводиться операція для "створення смуги" безпеки виключно за участі громадян Росії, пише Суспільне.

За словами речника президента РФ Пєскова, якого цитують російські медіа, Путіну вже відзвітували про "спробу прориву". Він назвав події в Бєлгородській області "українською диверсією", мета якої "відвернути увагу від бахмутського напрямку". Пєсков додав, що російські сили намагаються знищити "диверсантів".

В Офісі президента України сказали, що Україна не має безпосереднього стосунку до подій в Бєлгороді, але з "цікавістю спостерігає".

Що відбувається в Бєлгородській області
Зранку 22 травня на каналі легіону "Свобода Росії" в Telegram з'явилося відеозвернення від військових, в якому вони заявили, що "повертаються додому для боротьби за свободу від влади". Жителів прикордонних російських регіонів військові закликали залишатись вдома і не чинити опір.

Бійці "Російського добровольчого корпусу" приблизно в цей же час опублікували відео біля вказівних знаків Бєзлюдівки, Чуровічєй та Любимівки — прикордонних населених пунктів Бєлгородської, Брянської та Курської областей РФ.

У пресслужбі легіону "Свобода Росії" Суспільному розповіли, що "ситуація складна, легіон та РДК створюють демілітаризовану зону на кордоні з РФ, звідки вони не зможуть обстрілювати Україну".

"Надалі — рухаємося до звільнення всієї Росії від путінського диктату та припинення злочинної війни", — зазначили там.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні