Чоловік підкорив гору, але загинув під час спуску

0
Чоловік підкорив гору, але загинув під час спуску
Австралієць Джейсон Кеннісон загинув під час спуску з Евереста.

Про це повідомляє 9News, пише ТСН.

40-річний чоловік успішно досяг вершини гори заввишки 8849 метрів, перш ніж все змінилося на трагедію. У нього почалися технічні проблеми, через які йому не вистачило кисню під час спуску з гори на 450 метрів у районі під назвою "Балкон".

Гід сказав, що вони помітили, як чоловік почав поводитися ненормально під час спуску.

"Оскільки кисневі балони, які у них були з собою, закінчувалися, вони вирішили спуститися до табору 4, сподіваючись знову піднятися назад із кисневими балонами, щоб врятувати його", — сказав Дава Шерпа.

Двом провідникам вдалося спуститися без ризику для життя, але Кеннісон припинив рухатися, і його останки досі перебувають на горі.

Повідомляється, що Джейсон вирушив у свою експедицію на Еверест, знову навчившись ходити. Він отримав множинні переломи кісток і травму хребта внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 2006 року, і йому сказали, що він, можливо, не зможе ходити.

Його сходження було спрямоване на збір коштів для допомоги людям із травмами спинного мозку в Австралії, щоб допомогти іншим, хто зіткнувся зі схожими труднощами.

Перш ніж вирушити підкорювати вершину, Кеннісон описав цю пригоду як "амбітний подвиг, про який він ніколи не мріяв і не думав, що це можливо після того, як йому сказали, що він не зможе ходити".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні