Українці зможуть побачити унікальне явище «сяйво да Вінчі»

0
Українці зможуть побачити унікальне явище «сяйво да Вінчі»
21 травня жителі України зможуть спостерігати рідкісне небесне явище відоме як сяйво да Вінчі або попелясте світіння Місяця.

Як повідомляє The Guardian, цей феномен ще в 16 столітті вперше пояснив Леонардо да Вінчі, на честь якого явище і отримало свою назву, пише Уніан.

Сяйво да Вінчі - що це
Місячне сяйво да Вінчі відбувається, коли лише 5% видимої частини нашого супутника буде освітлено світлом Сонця. З часом, коли темнішатиме, неосвітлена частина місяця почне слабко світитися - це відбувається завдяки так званому сяйву Землі. Під час цього феномена Земля відбиває сонячне світло, чим і висвітлює Місяць.

Побачити світіння да Вінчі можна буде 21 травня близько 23:00 за Києвом. Спостерігати освітлений Землею Місяць можна буде і кілька ночей після 21 травня. Для цього не знадобиться спеціальних пристроїв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні