--> Офіцер ЗСУ погрожував поліцейським зброєю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Офіцер ЗСУ погрожував поліцейським зброєю

0
Офіцер ЗСУ погрожував поліцейським зброєю
У Дніпрі лейтенанта  ЗСУ Василя Падуна засудили за погрозу зброєю патрульному. Про це редакція  368.media  дізналася із вироку Амур-Нижньодніпровського райсуду за ч. 1 ст. 345 КК.

Офіцер був призначений на посаду командира взводу стрілецької роти. У серпні 2022 року його «ВАЗ-2121» через порушення правил руху зупинили поліцейські. Під час розмови водій поводив себе агресивно та зухвало. Працівник патрульної поліції попрохав надати документи для перевірки його особистості, на що останній передав своє посвідчення військовослужбовця.  Правоохоронець запитав військовий пароль. Офіцер що не знає його та продовжив поводити себе агресивно. Він лаявся в бік патрульних та на неодноразові законні вимоги припинити лаятись не реагував.

Натомість офіцер достав з кобури пістолет «ТТ» та, тримаючи його обома руками, спрямував ствол у бік поліцейського.

У суді Василь Падун свою вину у вчиненні кримінального правопорушення не визнав. Він відмовився давати покази суду та відповідати на питання.

Потерпілий та свідки натомість надали свої покази. Поліцейські намагалися зупинити «Ниву», однак водій не зупинявся. Після зупинки з переднього водійського сидіння вийшов водій, який не заперечував того факту, що вживав пиво. Офіцер ЗСУ попросив у поліцейського запальничку. Він запитав у нього пароль задля перевірки вояків, які можуть самовільно залишити військову частину, бути дезертирами.

На його питання  Падун не надав відповіді. Натомість він почав виказувати, що його відпустили на один день, він бере участь в бойових діях на фронті на першій лінії. Далі Падун почав підвищувати голос на нього та на колег, висловлюватися нецензурною лайкою. Офіцер намагався вирвати із його рук посвідчення, вимагав негайно повернути його.

Напарник відштовхнув офіцера, щоб той не виривав документ. Зрозумівши, що ситуація загострюється, він вирішив розвернутися та попрямувати до службового автомобіля. Почувши, що його напарниця щось говорить, він повернувся та побачив як обвинувачений дістає пістолет.

Йому здалося, що Падун намагається вкласти патрон до патронника і направляє у його сторону. Він та його напарники, привели свою зброю до готовності, а офіцеру почали кричати кинути пістолет на землю, лягти на землю та покласти руки за спину.

На вказані команди обвинувачений не реагував. До нього підбігла пасажирка, стала перед ним та обійняла. Далі після вказівок патрульних Падун кинув зброю та ліг на землю.

Суд визнав офіцера винним та покарав позбавленням волі на один рік. На підставі ст. 75 КК його вирішили звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши обвинуваченому іспитовий строк 1,5 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні