Пенсіонер із Херсонської області вбив чоловіка, в якого орендував квартиру в Рівному

0
Пенсіонер із Херсонської області вбив чоловіка, в якого орендував квартиру в Рівному
У Рівному судили уродженця Херсонщини за вбивство рівнянина, у якого він орендував кімнату.

Про це йдеться у вироку Рівненського міського суду.

Так, 25 серпня 2021 року квартирант, якому на той час було 64 роки, перебуваючи у стані сп'яніння, наніс потерпілому не менше шести ударів ножем у живіт. 44-річний чоловік від масивної крововтрати помер у під'їзді будинку.

Обвинуваченому інкримінували ч. 1 ст. 115 ККУ (вбивство).

У суді пенсіонер свою вину у вбивстві не визнав. Розповів, що на той час орендував у рівнянина одну з кімнат. У той день він був за місцем свого проживання. В обід повернувся власник та покликав його на кухню. Під час розпивання напоїв квартирант нагадав власнику, що його коханка віддала за винагороду знайдені ним документи. Він назвав рівнянина "лохом", бо коханка йому навіть пляшку не купила. Після чого він пішов до себе в кімнату та сів на ліжко.

Згодом до нього в кімнату зайшов власник, який в лівій руці тримав ніж, а в правій ланцюг з металевим замком. Зі слів обвинуваченого, нічого не пояснюючи, рівнянин підійшов до нього та наніс кілька ударів ланцюгом по голові. Після цього власник оселі хотів вдарити його в живіт ножем, який був у нього в лівій руці. В свою чергу, сидячи на ліжку, він схопився обома руками за ліву руку потерпілого, вивернув її в сторону останнього та проштовхнув ніж потерпілому в живіт.

Перехоплюючи ніж порізав собі палець. Однак, каже обвинувачений, потерпілий продовжував наносити йому удари ланцюгом по голові, тому з метою свого захисту, він завдав ще кілька ударів ножем потерпілому.

Підозрюваний додав, що не пам`ятає, скільки ударів ножем наносив: «Кажется два, кажется три, кажеться черыре».

Відразу після цього, з його слів, власник вийшов з квартири та зачинив вхідні двері на ключ. Через деякий час, після того як потерпілий покинув квартиру, він подзвонив до поліції.

Визнає, що саме від його дій загинула людина, однак. мовляв, умислу на вбивство у нього не було.

Заявив, що шкодує з приводу того, що сталося та просив вибачення у потерпілої.

Як розповіла у суді сестра вбитого, її брат був неконфліктний, спокійний, однак зловживав спиртними напоями та тривалий час не міг знайти роботу.

Таким чином Рівненський міський суд визнав обвинуваченого виним в умисному вбивстві та призначив покарання у вигляді 8 років ув'язнення. Строк відбуття покарання рахуватимуть з моменту його затриманян - з 25 серпня 2021 року. Крім того він мусить сплатити 68 917 на проведення експертиз.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні