--> У Президента розповіли, що має бути з рф після війни | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Президента розповіли, що має бути з рф після війни

0
У Президента розповіли, що має бути з рф після війни
Після того, як Україна переможе у війні Росію, світ має жорсткіше поставити питання існування цієї держави з точки зору мілітарної складової. Зокрема, в РФ треба провести демілітаризацію, яку не завершили після розвалу Радянського Союзу: обнулити її репутацію, як країни, яку треба боятися, пише Обозреватель.

На це вказав голова Офісу президента України Михайло Подоляк. За його словами, нинішня політична еліта РФ має піти, відповівши за скоєні проти української нації воєнні злочини.

Він прокоментував цинічні заяви прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова, який виправдовувався, чому Росія застрягла у війні. Зокрема говорив, що вона "не воює, а намагається зберігати інфраструктуру й людські життя". Подоляк зазначив, що так путінський спікер лиш наговорив на додаткові звинувачення для себе.

Політик зазначив, що сьогодні Росія вже нікуди не просувається у своєму намаганні знищити Україну. І хоча їй вдалося захопити частину території у 2014-му та 2022-му, нині її окупаційні війська лише втрачають величезну кількість людей і ресурсів.

Він зазначив, що обмеження армії та кількості ракет у РФ мало бути взято під контроль – за прикладом того, як зробили з низкою країн після Другої світової війни. Тож уже після війни в Україні світу треба буде жорсткіше поставити питання мілітарної складової Росії.

Поки Росія все ще залишається суб'єктом міжнародного права як відголос минулого СРСР, проте, каже Подоляк, потрібно зменшувати вагу слів російських чиновників. На його переконання, поступово країна-агресор втратить право бути присутньою в Організації Об’єднаних Націй.

"Має бути обнулення репутації Росії як держави, яку треба боятися. Нинішня політична еліта має піти", – зазначив він.

Україна ж, за його словами, має користуватися історичним моментом та нарощувати власну суб'єктність. Також всі інституції мають стежити за тим, щоб росіяни, як-от Пєсков, публічно фіксували свою злочинну позицію. Цитати топокупантів і воєнних злочинців потрібно буде поширювати різними мовами, щоб такі "залишки проросійської лобійної структури" не мали аргументів говорити, що в Росії є нормальні люди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні