В українському місті ворони масово нападають на перехожих

0
В українському місті ворони масово нападають на перехожих
На столичних Позняках ворони нападають на перехожих, які прямують за покупками до супермаркету. Пара птахів раптово налітає на людей - б’є дзьобами і крилами по голові, коли хтось піднімається сходами.

В Київському зоопарку розповіли, що це стандартна поведінка птахів весною. Десь поруч є гніздо з пташеням, а ворони в такий спосіб захищають своїх малюків, пише ТСН.

"Скоріш за все, десь в кущах, на даху магазину, чи біля смітника сховане гніздо з пташеням. Так ворони захищають своїх діток від можливої небезпеки. Ворони можуть нападати на всіх без розбору. Захищаючи пташенят вони можуть кидатися на чоловіків, жінок, дітей. Особливо, якщо людина йде і не помічає пташку. Також ворони атакують котів та собак – сприймаючи їх як потенційну небезпеку для свої діток. Тому, проходячи до магазину, люди мають показати, що бачать птаха, в такому разі він не буде нападати. А ще краще оминати місце, де ворони захищають своє гніздо", - розповідає сайту ТСН.ua Кирило Трантін, гендиректор Київського зоопарку.

Біля супермаркету завжди багато людей і не всі знають про ворон. Тому їх напади будуть продовжуватись поки пташеня не підросте.

Фахівці кажуть, що можна спробувати знайти вороняче гніздо та перенести його в більш малолюдне місце. Можливо, це захоче зробити адміністрація маркету, щоб покупці почувалися у безпеці. Але зробити це без відповідної підготовки складно, бо ворони будуть відчайдушно захищатися та нападати на тих, хто прийде їх переселяти.

"Найкращий варіант – це оминати місце, де птахи охороняють своє гніздо. Ворони з відео дуже рано активізувалися, вони гніздяться переважно в кінці травня та стають у цей період більш агресивними", - додає Кирило Трантін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні