--> Не залишайте порожнім будинок: заборони на 10 травня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Не залишайте порожнім будинок: заборони на 10 травня

0
Не залишайте порожнім будинок: заборони на 10 травня
Православне свято 10 травня - день пам'яті преподобного Стефана Печерського, який був відомий, як благочестивий юнак, який, бажаючи бути ближче до Бога, в юних літах вступив до Києво-Печерського монастиря, пише УНІАН.

Управляти обителлю йому довелося недовго - демони заволоділи душею братії, яка звинуватила Стефана в справах, яких він не здійснював. Преподобний був змушений покинути святе місце і заснував свій монастир неподалік. У 1091 році був обраний єпископом на Волині, а в 1094 році помер.

Прикмети 10 травня
чути крик сови - до похолодання;
вранці немає роси - чекати на дощ до вечора;
легкий дощ або злива - буде хороший урожай жита;
веселка висить високо - до гарної погоди.

Сон в ніч з 9 на 10 травня пророчий і показує найближче майбутнє.

Що сьогодні не можна робити
У цю дату наші предки не працювали з гострими предметами, не брали в руки ножі, пили і навіть голки. Вважалося, що поранитися в цей день - значить зустрітися з заклятим ворогом або посваритися з другом. Не можна ліпити, готувати і їсти вареники з капустою і грибами - до фінансових проблем. Відмовтеся від поливу кімнатних рослин, інакше розлучитеся з тим, хто вам близький.

Що можна робити 10 травня
Симеону Єрусалимському моляться про гарний врожай, здоров'я для себе і членів сім'ї. Слов'яни в цей день не залишали порожнім будинок, так як вважали, що в нього може проникнути нечиста сила. Якщо вже доводилося вийти на вулицю, то робили це спиною вперед, щоб по слідах здавалося, що людина увійшла в будинок, а не вийшла з нього.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні