Monobank арештує гроші 436 тисяч своїх клієнтів: що сталося

0
Monobank арештує гроші 436 тисяч своїх клієнтів: що сталося
Віртуальний Monobank, як і інші банки, поверне тимчасово зняті після початку війни арешти на кошти на рахунках окремих клієнтів у зв'язку з набранням чинності закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану".

Про це повідомив співзасновник банку Олег Гороховський, пише ТСН.

"Оскільки закон набув чинності, ми маємо повернути арешти, які знімали під час дії воєнного стану. Це торкнеться ~436 тисяч наших клієнтів. Дуже шкода, але ми нічого не можемо із цим зробити", - зазначив він.

Цей закон скасовує дію постанови КМУ, яка знімала арешти виконавчої служби на суму менше 100 000 тис. грн на час дії воєнного стану.

Новий закон дозволяє клієнтам з арештами користуватися сумою у розмірі двох мінімальних зарплат (13 400 грн) за умови, що клієнт звернеться до виконавця і той у свою чергу надішле до Monobank постанову на зняття арешту на вказану суму за одним із рахунків клієнта.

На початку березня 2023 року Гороховський зазначав, що кількість клієнтів банку перевищила 7 млн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні