Що робити студенту, якому прийшла повістка

1
Що робити студенту, якому прийшла повістка
Якщо студенту прийшла повістка, необхідно все одно прибути до ТЦК та СП. Йому потрібно подати довідку про зарахування до ВИШу та заяву про надання відстрочки. Натомість ТЦК та СП повинен вже офіційно надати відстрочку та зробити відповідну відмітку у військово-обліковому документі.

Про це розповів юрист Владислав Юрчак, пише 24 канал.

Які документи потрібні студенту для отримання відстрочки
Для отримання відстрочки студенту потрібно надати довідку із навчального закладу, студентський квиток, якщо такий є та документи на підтвердження акредитації закладу освіти, якщо це, до прикладу, приватний навчальний заклад.

Документи, які потрібні студентам для відвідання ТЦК та СП:
паспорт;
військовий квиток;
студентський квиток;
довідка про зарахування до числа студентів денної форми навчання.

Що робити, якщо студенту відмовили у відстрочці
Якщо студенту з незрозумілих причин таки відмовили у наданні відстрочки й вручили повістку для приєднання до конкретної військової частини, потрібно одразу скаржитися до ТЦК та СП вищого рівня, зокрема, до обласних чи міста Києва ТЦК та СП.

«Загалом тут потрібно дуже чітко відстоювати свою позицію, оскільки вже після мобілізації звільнення з цієї підстави фактично буде неможливим. З приводу гарячої лінії Міноборони, то тут, на жаль, склалася ситуація «люди бідкаються, влада розводить руками», тому розраховувати на гарячу лінію особливо не варто»,– сказав юрист.

Він також зауважив, що студента можуть направити на медичний огляд і це нормально.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При вступі студент отримує довідку і подає її ТЦК. ВУЗ також надає інформацію в ТЦК. На цьому все! Писати і просити відстрочку - в звязку з тим, що ТЦК не здатний працювати по законах?
Студентський квиток є в кожного студента в ДІЇ. Туди інформація не попадає просто так. Там вказано до якого терміну студент це студент. В разі відрахування ВУЗ повідомляє ТЦК і всі записи в ДІЇ видаляються. Студент не повинен нічого нікому доводити.
А нести документи, що підтверджують акредитацію - ви про що?
Медкомісія, результати якої дійсні менше 1-го семестру? Щоб що? Лікарям у ТЦК роботи мало?
...це все така ж нісенітниці та зловживання владою, як виписування повісток на коліні зупинивши на вулиці чи на блокпосту, просто забравши документи і набираючи кількість щоб служивий із ТЦК отримав премію за кількість розданих повісток!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні