На Волині попрощались з військовим, який помер у російському полоні. ФОТО

0
На Волині попрощались з військовим, який помер у російському полоні. ФОТО
У Колодяжненській громаді Ковельського району провели в останню путь Героя Петра Литвинюка, який помер у російському полоні.

Із Героєм попрощалися у п'ятницю, 5 травня. Про це повідомили у Колодяжненській громаді.

Рідні розповідають, що хоч він не підлягав призову за віком, через декілька днів після повномасштабного вторгнення Росії пішов у військкомат проситися захищати рідну країну. Почувши першу відмову, не заспокоївся і шукав шляхи, аби потрапити у військо і це, зрештою, йому вдалося. Певне, по-особливому відчував цей поклик через те, що певний час був у розлуці з Україною - проживав у США, досі там мешкають його діти.

Горнило війни, а згодом місяці страшної невідомості для рідних Петра і фраза з присмаком надії «зниклий безвісти».

Надія, яка одного дня могла принести довгождану радісну новину, що військовий Петро Литвинюк - живий. Але, на превеликий жаль… З’ясувалося, що захисник перебував у російському полоні (зниклим безвісти вважався від 24 травня 2022 року, а нині названо і дату смерті: 21 листопада.

Попрощатися з Героєм і провести в останню путь зібралися його родина, друзі, знайомі, представники влади, військові, небайдужі громадяни. Святі отці на чолі з деканом Благовіщенського округу протоієреєм Василем Мичком відслужили заупокійний молебень за загиблим у Свято-Благовіщенському соборі міста Ковеля. Потому траурна процесія рушила на місцеве кладовище.

Петро Литвинюк певний час проживав у селі Волошки, там досі живуть його родичі, а тутешні жителі пам’ятають про загиблого захисника тільки хороше.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні