Міноборони пропонує знизити граничний вік для призовників

0
Міноборони пропонує знизити граничний вік для призовників
У Міністерстві оборони напрацювали пропозиції змін до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Про це повідомили у пресслужбі оборонного відомства.

У Міноборони вважають, що під час дії правового режиму воєнного стану відсутня потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років.

Таку пропозицію мотивують тим, що призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється, однак при цьому щорічне прибуття призовників до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, зокрема для проходження медичних оглядів, викликає додаткові фінансові витрати, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК.

“По-друге, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації”, - наголосили у повідомленні речники Міноборони.

В оборонному відомстві підкреслили, що така ініціатива погоджена з іншими урядовими і безпековими структурами та спрямована на зміцнення обороноздатності держави.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні