Як перестати гризти нігті

0
Як перестати гризти нігті
У зрілому віці важко позбутися звички гризти нігті. Та якщо докласти певних зусиль і скористатися порадами Womans World, це цілком реально.

Нижче наведено поради та прийоми, які, за словами колишніх членів клубу обгризених нігтів, спрацювали, пише ТСН.

Чи шкідливо гризти нігті
Гризти нігті шкідливо для здоров'я з низки причин:
на руках повно вірусів і бактерій, які обов'язково потрапляють до вашого рота, коли ви гризете нігті;
гризіння нігтів може призвести до незворотного пошкодження нігтів і кутикули, яка може стати сухою та потрісканою, що зробить її більш сприйнятливою до інфекції;
гризти нігті шкідливо для зубів, нігті містять тверді речовини, які часто можуть пошкодити зуби;
гризіння нігтів небезпечне для емоційного благополуччя, це може дати вам невпевненість у собі і змусити вас більше соромитися своєї зовнішності.

Чому я гризу нігті
Розуміння причин вашої звички життєво важливе для її усунення. Гризіння нігтів часто використовується як спосіб впоратися зі стресом, нудьгою і навіть голодом. Насправді оніхофагія (наукова назва кусання нігтів) класифікується як поведінка для зняття стресу, дуже схожа на колупання шкіри, смоктання пальця і висмикування волосся. Це також вважається повторюваною поведінкою, зосередженою на тілі, і може бути реакцією на невпевненість чи потребу в комфорті у складних ситуаціях.

Найімовірніше, існує певний емоційний тригер для гризіння нігтів, і що частіше ви на нього реагуєте таким чином, то швидше формуєте звичку. Коли ви зрозумієте, чому гризете нігті і що є поштовхом, існує шанс розірвати цей цикл.

Перший крок — звернути увагу на те, що змушує вас почати гризти нігті. Ви робите це, коли вам нудно, тривожно чи ви в стані стресу? Прослідкуйте за своїми реакціями. Знання своїх тригерів може допомогти вам уникнути ситуацій, які підштовхують вас до гризіння нігтів.

Коли ви боретеся зі шкідливою звичкою, іноді можуть бути невдачі. Позбавлення будь-якої звички вимагає часу і самовідданості. Щоразу, коли ви ловите себе на тому, що знову гризете нігті, зробіть глибокий вдих і нагадайте собі, що ви можете відмовитися від цього.

Як припинити гризти нігті
Позбутися звички гризти нігті складно, але ці 10 порад можуть допомогти.

Тримайте нігті короткими
Якщо через довжину нігтів вам важко припинити гризти їх, спробуйте зробити їх короткими і підстригайте доти, доки ця звичка не зникне. Це допоможе вам не опинитися в ситуації, коли вам просто нічого гризти.

Зробіть яскравий манікюр
Фарбування нігтів — ще один чудовий спосіб позбутися звички гризти нігті. Регулярний манікюр і догляд за нігтями своїми руками зроблять їх більш привабливими та менш спокусливими для гризіння. Акриловий манікюр, зокрема, набагато важче прокусити. До того ж манікюр коштує дорого, і гризти свої акрилові нігті вам буде просто не по кишені.

Відволічіться
Відволікання є ключовим моментом, коли йдеться про те, щоб позбутися звички гризти нігті. Подумайте, які заняття роблять вас щасливими чи заспокоюють, і намагайтеся зайнятися ними щоразу, коли виникає бажання гризти нігті. Тримайте під рукою іграшку або м'ячик для зняття стресу, щоб зайняти руки і тримати їх якнайдалі від рота.

Шукайте підтримку
Повідомте родині та друзям про свою боротьбу зі шкідливою звичкою, це допоможе вам не відступити і забезпечить додаткову підтримку.

Практикуйте усвідомлення
Усвідомлення — чудовий спосіб осягнути своє тіло й думки. Зосередження уваги на поточній миті допоможе вам бути в гармонії зі своїми емоціями та розпізнати, коли стрес, нудьга чи інші тригери можуть призвести до того, що ви почнете гризти нігті.

Носіть рукавички
Це може здатися очевидним, але носіння рукавичок може допомогти зайняти руки і тримати їх подалі від рота.

Використовуйте лак для нігтів із гірким смаком
Спробуйте використовувати прозорий верхній шар із гірким смаком, якщо відчуваєте спокусу гризти нігті під час стресу чи нудьги; це може допомогти нагадати вам про вашу мету подолати шкідливу звичку.

Відстежуйте свій прогрес
Записуючи, скільки днів поспіль ви не гризли нігті, ви можете мотивувати себе продовжувати. Записи своїх досягнень можуть дати вам додаткову мотивацію та почуття задоволення від досягнутих успіхів.

Нагородіть себе
Наголошуйте на своїх успіхах. Щоразу, коли ви ставите черговий особистий рекорд, побалуйте себе чимось особливим або поставте нову мету, якої потрібно прагнути. Це триматиме вас вмотивованими весь час.

Поговоріть із професіоналом
Якщо вам важко позбутися цієї звички самостійно, корисною може бути розмова з фахівцем у галузі психічного здоров'я або терапевтом, який допоможе вам визначити джерело повторюваної поведінки і розробити стратегії подолання.

Позбутися хронічної звички гризти нігті може бути складно. Але за наявності терпіння і самовідданості, а також підтримки близьких все можливо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні