--> У Луганській області поранений нацгвардієць добу тримав позицію. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луганській області поранений нацгвардієць добу тримав позицію. ФОТО

0
У Луганській області поранений нацгвардієць добу тримав позицію. ФОТО
Військовий Національної гвардії України, старший кулеметник 50-го полку імені полковника Семена Височана, Михайло Селіванов, отримав поранення на Луганщині та попри це, 26 годин тримав позицію, пише ТСН.

Військовий став на захист країни від початку повномасштабного вторгнення. Михайло з побратимами тримав позиції на Донеччині. Згодом – на Луганщині.

Він – майстер спорту та засновник дитячої школи боксу, родом із Івано-Франківщини. Виступав за збірну України сім років: три рази на чемпіонаті Європи та два рази на чемпіонаті світу.

"Якщо згадати останній виїзд, то він був важким. Дві-три доби ми стоїмо в окопі, падає дощ, форма прилипає до тіла, але тримаємо оборону. Там всюди – болото, немає можливості поспати, бо все – в калабанях, все – у воді, холодно. Зараз вже потепліло, а тоді було холодно", – розповідає Михайло Селіванов.

Окупанти застосовували багато піхотних атак, були й артилерійські обстріли. Війська РФ скидали на ЗСУ газ з дронів.

За його словами, наступного дня атаки з дронів повторилися. Внаслідок них боєць отримав поранення.

"Ми стоїмо, бачу, що підлітає дрон і скидає на нас. Ми пробували його збити, але безпілотник високо був і ми не могли влучити. Переді мною товариш з Дніпра впав головою вперед. Я відчув, як мене хитнуло і запекла спина. Кажу побратиму: "Я відчуваю, що в мене спина мокра. Хочеться вірити, що це – не кров, але пече, і це, мабуть, поранення. Попросив Мар’яна оглянути. Він дивиться, а там все в крові", - розповідає нацгвардієць.

Побратим допоміг накласти пов’язки на плече та спину. Михайло Селіванов з пораненнями продовжував тримати позицію 26 годин.

Михайло отримав поранення в руку та плече, у тілі залишилися уламки ворожої вибухівки.

"Лікар сказав мені не ризикувати та не витягувати осколки, оскільки там – нервові закінчення і сухожилки, і під час операції можуть пошкодити й наробити ще більшої біди", – розповідає боєць.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні