Військові рф почали різко виїжджати з Білорусі: у чому причина

0
Військові рф почали різко виїжджати з Білорусі: у чому причина
На території Білорусі значно зменшилась кількість російських військових

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі інформаційного телемарафону, пише УНІАН.

"Кількість військовослужбовців збройних сил Росії на території Білорусі значно менше, ніж це було ще кілька місяців тому. Раніше, за нашими даними, їх там знаходилося близько 10-11 тисяч військовослужбовців. На даний момент - це близько 2 тис. 800 військовослужбовців, які, як правило, задіяні на полігонах до навчання",- акцентував Демченко.

Він зазначив, що після завершення навчання на території Білорусі, підрозділи російських військ повертаються на територію РФ і в подальшому відправляються на схід України, де тривають найгарячіші бої.

"Росія, тих, хто завершує підготовку, перекидає на свою територію для того, щоб відправити їх на Схід нашої країни, де ведуться повномасштабні бойові дії",- підкреслив Демченко.

За словами речника Держприкордонслужби, на даний момент ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою, проте українські прикордонники не втрачають пильності і готовності реагувати на будь-які загрози.

"Ми не відмічаємо, що по той бік кордону у росіян є необхідне ударне угрупування, яке б могло здійснити вторгнення на територію нашої країни. Але, ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій, бо ми добре пам’ятаємо 24 лютого минулого року, коли Білорусь, білоруські прикордонники так люб’язно відкрили свій кордон і дозволили російським колонам вторгнутись на територію нашої держави і з цього напрямку",- зазначив Демченко.

Він додав, що продовжується укріплення лінії кордону з Білоруссю, а також прикордоння, що дозволить українським силам оборони стримати можливі атаки ворога з цього напрямку.

"Ми продовжуємо укріплювати, як і раніше, як лінію державного кордону безпосередньо в інженерно-фортифікаційному відношенні, так і прикордоння. Для того, щоб підрозділи державної прикордонної служби - наші військовослужбовці, а також підрозділи інших складових сил оборони, зокрема, і ЗСУ, і Національної гвардії, мали всі можливості відбити будь-які атаки, якщо такі відбудуться на цьому напрямку",- акцентував Демченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні