1 травня Святого Косми: категоричні заборони на цей день

0
1 травня Святого Косми: категоричні заборони на цей день
1 травня православні християни шанують преподобного Іоанна Солунського, а також святого Косму, єпископа Халкідонського, пише УНІАН.

Прикмети 1 травня
якщо 1 травня тепло - кінець місяця буде холодним;
мінлива погода - до сухого літа;
зозуля закукувала - час сіяти льон;
сильний дощ в цей день - можна йти на риболовлю;
качки хлюпаються - скоро настане тепло.
1 травня копали грядки і сіяли моркву й буряк.

Що сьогодні не можна робити
Чоловікам у день Кузьми-городника вхід на город заборонено - інакше нічого не вродить. Не можна сьогодні лаятися, грати в азартні ігри. Наші предки вважали також, що 1 травня не можна багато спати - проспиш своє щастя. А якщо піде дощ, не ховайтеся від нього - волосся після дощової води стане шовковистим.

Що можна робити 1 травня
Святому Космі молилися про гарний врожай. Обов'язково потрібно піти на город, перевірити, чи все там в порядку, підготувати грядки, посадити моркву і буряк. Перед посівом насіння вимочували в джерельній або річковій воді - щоб отримати хороший урожай.

Також 1 травня потрібно збирати трави в полі або лісі й краще на самоті і мовчки - в цей день рослини мають цілющу силу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні