Хто з українців має право на відстрочку від мобілізації

0
Хто з українців має право на відстрочку від мобілізації
У зв'язку з продовженням Радою військового стану та загальної мобілізації у територіальних центрах комплектації вирішили ще раз нагадати про те, що про обставини, які дають привід для відстрочення військовозобов'язаний, повинен повідомляти самостійно, пише Телеграф.

Серед тих, кого не мобілізують не лише батьки-одиначки чи багатодітні батьки, у переліку також інші категорії військовозобов’язаних чоловічої статі. Серед них — вчені та близькі родичі загиблих або зниклих військових.

У переліку близьких родичів не лише чоловіки, а й жінки. Це подружжя, діти, батьки, старші родичі (бабусі та дідусі), а також брати та сестри як повної спорідненості, так і часткової. Нагадаємо, в Україні жінки можуть мобілізуватися до лав Збройних сил за власним бажанням - на облік частина українок ставатиме лише з 1 жовтня.

Обирають їх виходячи із спеціальності та професії. Перелік відстрочок від мобілізації для українок є ширшим, ніж для чоловіків. Наприклад, не можна буде призвати вагітних або з дітьми до 3 років, а якщо в сім’ї з неповнолітньою дитиною обоє батьків військовозобов’язані, відстрочку отримує хтось один.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні