28 квітня - Провідна п'ятниця: що категорично заборонено робити у цей день

0
28 квітня - Провідна п'ятниця: що категорично заборонено робити у цей день
28 квітня православні згадують святих Аристарха, Пуда і Трохима із 70 апостолів, а також мучениць Василісу і Анастасію. Сьогодні - Фомина п'ятниця, пише УНІАН.

Прикмети 28 квітня
червоне сонце на зорі - до вітряної погоди;
у цей день яскраве сонце - буде дощ;
сильний вітер 28 квітня - погода буде погожою;
сніг пішов - літо буде прохолодним, а якщо дощ - теплим.
28 квітня виставляли на вулицю вулики.

Що можна робити 28 квітня
Фомину п'ятницю ще називають Провідною. У цей день наші предки після того, як закінчували роботу в полі або на городі, збирали сухі гілки і споруджували з них опудало. Його спалювали - вважалося, що таким чином піде нечисть і не зашкодить майбутньому врожаю.

Святим апостолам молилися про зцілення від хронічних хвороб і матеріальне благополуччя. 28 квітня бджолярі приділяли особливу увагу бджолам - оглядали вулики, перевіряли, як пройшла зимівля. Також сьогодні було прийнято готувати цілющі відвари з бруньок калини і горобини. Якщо болів зуб, то потрібно було погризти горобинову гілку, не зриваючи її.

Що сьогодні не можна робити
28 квітня заборонено ображати бджіл. Не можна перепрацьовувати - заробите проблеми зі здоров'ям, а також ламати гілки на горобині - замучить зубний біль.

Сьогодні не радять витрушувати подушки і матраци - можна витрусити щастя. Не дозволяється давати в борг гроші - не повернуть.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні