26 квітня - Фомаїда Медуниця: що категорично заборонено робити у цей день

0
26 квітня - Фомаїда Медуниця: що категорично заборонено робити у цей день
Православне свято 26 квітня - день пам'яті мученика Артемона.

Священномученик Артемон відомий, як людина, яка 77 років служила пресвітером при храмі в Лаодикії. Одного разу він знайшов капище язичників і знищив всіх ідолів, які були там. За це правитель закликав його до себе і вимагав відректися від Христа. Артемон відмовився і був кинутий в киплячу смолу, пише УНІАН.

Прикмети 26 квітня
дуб розпустився - літо буде теплим і сонячним;
жаби квакають сьогодні - до хорошого врожаю вівса;
дощ на Фомаїду - до вогкості на початку травня.

Що сьогодні не можна робити
Народні повір'я свідчать, що в цю дату не можна купувати що-небудь дороге - в майбутньому покупка виявиться марною. Також не рекомендується будувати довгострокові плани - все вийде не так, як ви хочете. Жінкам і дівчатам заборонено фліртувати з протилежною статтю, інакше можна накликати на себе серйозні захворювання.

Що можна робити 26 квітня
У слов'янському календарі цей день називається "Фомаїда Медуниця" через те, що жінки 26 квітня збирали медуницю. Також господині шукали в лісі цілющі трави і квіти, з яких робили настоянки або відвари, що допомагають зцілитися від хвороб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні