Польща може заборонити українські товари до кінця року

0
Польща може заборонити українські товари до кінця року
Міністри сільського господарства Болгарії, Румунії, Словаччини та Угорщини сьогодні, 25 квітня, продовжать переговори з єврокомісаром з питань торгівлі Валдісом Домбровскісом щодо імпорту сільськогосподарських товарів з України.

Про це на пресконференції заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, повідомляє агропортал.

«Після дискусій Європейський Союз уже погодився на деякі наші пропозиції. Кілька продуктів уже включено до списку для обговорення, але у нас є ще більше продуктів, за які ми хочемо боротися разом», — сказав він, зазначивши що йдеться про яблучний сік, м'ясо птиці та м'які фрукти.

Нинішня пропозиція ЄС передбачає виділення допомоги фермерам п'яти прикордонних країн у розмірі €100 млн, але цього мало, підкреслив Роберт Телус.

Він додав, що Польща також звертатиметься за продовженням заборони на перевезення вантажів з України до кінця грудня.

«Євросоюз запропонував, щоб це було (заборона на імпорт товарів. — Ред.) до червня. Ми, звичайно, не згодні з цим. До червня мало, можливо, до кінця року. Для нас дуже важливо, щоб ті механізми, які ми сьогодні запроваджуємо, працювали довше, щоб вони довше захищали наш польський ринок», — зазначив міністр.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні