25 квітня - Радониця: що категорично заборонено робити у цей день

0
25 квітня - Радониця: що категорично заборонено робити у цей день
25 квітня православна церква згадує святого сповідника Василя, єпископа Парійського. Також на сьогодні випадає день особливого поминання померлих - свято Радониця 2023, пише УНІАН.

Прикмети на 25 квітня
якщо ранок ясний і морозний - літо буде неврожайне;
дощ пішов - початок травня теж буде дощовим;
спекотне сонце в цей день - до багатого врожаю;
павутина всюди - влітку буде жарко.

25 квітня зазвичай припікало сонце і парило землю, тому день називали "Василь парильник".

Що сьогодні не можна робити
На свято Радоницю не можна плакати і сумувати, а також погано відгукуватися про померлих. Забороняється поминати померлих алкоголем і залишати їжу на кладовищі. У цей день не можна сваритися і лаятися. Заборонено сьогодні займатися важкою фізичною працею, особливо копати, сіяти і садити.

Що можна робити 25 квітня
Сьогодні потрібно помолитися за померлих, піти на цвинтар, згадати тих, кого вже немає, хорошим словом, можна замовити літію. У цей день треба обов'язково подати милостиню, поділитися продуктами або грошима. Працювати можна тільки якщо є гостра необхідність, але краще всі справи перенести на інший день.

Також у Василів день наші предки після полудня йшли паритися в лазню, а потім одягали чистий одяг, щоб позбутися від усіх хвороб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні