Україна готувала удари по москві, але США попросили їх скасувати: що сталося

0
Україна готувала удари по москві, але США попросили їх скасувати: що сталося
24 лютого, у річницю повномасштабного російського вторгнення, Україна готувала масовані удари по Москві. Утім, на прохання США відмовилася від них, пише ТСН.

За даними видання, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов наказав одному зі своїх офіцерів "готуватися до масованих ударів з використанням всього, що є у ГУР".

У Білому домі були схвильовані тим, що атаки всередині Росії можуть спровокувати агресивну відповідь Кремля.

"22 лютого, за два дні до річниці, ЦРУ поширило нову секретну доповідь: ГУР «на прохання Вашингтона погодився відкласти удари» по Москві. Ця інформація стала частиною масиву секретної інформації, яка нещодавно була злита в Мережу. Однак у них не пояснюється, хто саме втрутився та чому українці погодилися скасувати атаки", - йдеться у повідомленні.

Видання пише, що в Україні навіть розмірковували про морський удар з використанням тротилу по чорноморському портовому місту Новоросійськ.

Як зазначається у документах, 13 лютого Буданов наказав одному зі своїх офіцерів бути готовим до операції, а США повторили публічну рекомендацію своїм громадянам негайно залишити РФ.

У документах також йдеться, що американська розвідка стежить за комунікаціями Буданова, що, схоже, не є новиною для нього самого.

"Офіційні особи у Вашингтоні та Європі зробили Україні зауваження за атаки за межами її території, які, на їхню думку, зайшли надто далеко.Американські чиновники також стурбовані тим, що Пекін, ймовірно, розглядатиме атаки України всередині Росії як "можливість представити НАТО як агресора", і що Китай може збільшити свою підтримку Росії, якщо вважатиме ці атаки "значними"", - вказано у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні