Під виглядом гуманітарки через Волинську митницю намагилсь ввезти пів тонни дитячих речей

0
Під виглядом гуманітарки через Волинську митницю намагилсь ввезти пів тонни дитячих речей
Через митний пост "Ягодин" намагалися незаконно ввезти більше двох тисяч одиниць дитячого одягу, іграшкових наборів та упаковок предметів канцелярії вартістю понад 1 мільйон гривень.

Про це інформує Волинська митниця.

Нові вироби європейських торговельних марок перевізник не задекларував у складі вантажу гуманітарної допомоги. ЇЇ польська релігійна громада передавала волинським вірянам.

Вдатися до повного митного огляду авто з вивантаженням та перерахунком всіх місць інспектори вирішили після встановлення невідповідності між фактичною та задекларованою вагою допомоги. Вони різнилися на майже тонну. Після ретельного перерахунку та опису вмісту вантажівки, "зайвими", тобто незадекларованими належним чином, виявилося майже 600 кг товару.

Його вилучили. Складено протокол про порушення митних правил за ознаками, передбаченими у ч. 1 ст. 483 Митного Кодексу (переміщення товарів з приховуванням від митного контролю шляхом надання неправдивих відомостей щодо кількості вантажних місць, ваги, маркування та їх вартості). Санкція статті передбачає накладення штрафу в повному обсязі вартості предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Остаточне рішення у справі прийматиме суд.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні