Колишніх поліцейських на Волині судять за продаж наркотиків

0
Колишніх поліцейських на Волині судять за продаж наркотиків
У Ковельському міськрайонному суді розпочалось слухання резонансної справи по обвинуваченню двох вже колишніх працівників патрульної поліції.

Про пише Ковель Медіа.

Справою займались слідчі Державного бюро розслідувань, які 17 січня затримали зловмисників «на гарячому». Ними виявились 21-річний Владислав Літковець та Владислав Чуль, 1997 року народження. Третім фігурантом є молодий представник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Максим Шворак, якого у справі називають пособником і співучасником.

Молодих «перевертнів у погонах» обвинувачують у скоєнні низки злочинів. Обом колишнім правоохоронцям інкримінують перевищення влади та службових повноважень, вимагання, одержання неправомірної вигоди, збут наркотиками, грабіж та відмивання грошей. Загалом у справі – 17 епізодів.

Що цікаво, колишні патрульні поліцейські вчиняли злочини під час несення служби, переважно чинили тиск на осіб під час затримання та перевірки, нерідко погрожували фізичною розправою і навіть били.

За безпроблемне вирішення справи вимагали та отримували на картку свого товариша (рятувальника з ДСНС) кругленькі суми. З кінця листопада 2022-го до середини січня цього року їм вдалось «відмити» майже 60 тисяч гривень.

Потерпілі вчасно звернулись до ДБР, співробітники якого вчасно затримали правоохоронців 17 січня у Ковелі.

Однак попри резонанс і увагу суспільства захисники обвинувачених настояли на тому, щоб розгляд справи відбувався у закритому судовому засіданні. Мовляв, коли судять поліцейських – це державна таємниця.

«Окрім того, що в даному випадку містяться матеріали негласних слідчих розшукових дій, де буде сторона захисту неодмінно наголошувати на ті обставини, які вони мають значення в цій справі, щоб не призвести до розголошення державної таємниці щодо форми і методів оперативно-розшукової діяльності», – сказав адвокат одного з обвинувачених Сергій Полячук

Таким чином, головуючий у справі суддя В’ячеслав Лесик вирішив призначити розгляд справи на 27 квітня цього року і буде відбуватись він тепер уже за «зачиненими дверима».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні