Названо найшкідливішу кашу

0
Названо найшкідливішу кашу
Каші - це незамінний гарнір та відмінне джерело повільних вуглеводів. Але це стосується не всіх круп. Є з них ті, які слід обмежити в раціоні або використовувати мінімум, пише Styler.

Яка каша за шкідливістю на першому місці
Найшкідливішою з каш вважається кукурудзяна каша - саме її глікемічний індекс (ГІ) досягає 80%. Високий вміст глюкози в каші не тільки підвищує рівень цукру в крові, але й може позначитися на фігурі й спричинити різкий набір ваги.

При цьому у кукурудзяної каші є і свої переваги, вона зміцнює імунітет, насичує організм енергією і виводить холестерин.

Другою за своєю некорисністю називають манну кашу. Річ у тому, що в ній міститься в 3-4 рази менше вітамінів та мінералів, ніж в інших кашах. Також вона має велику кількість крохмалю та низьку кількість білка.

Замикає не дуже корисну трійку – рисова каша. Найшкідливішим видом рису вважається білий шліфований рис, тому що з нього під час обробки видаляються майже всі вітаміни. Саме тому лікарі рекомендують віддавати перевагу стравам із необробленого коричневого рису. Але в рисі є свої плюси - він безпечний для алергіків, і в ньому немає глютену.

Важливо пам'ятати, що корисність каші залежить не тільки від того, яка це крупа, а ще від того, на чому ми цю кашу варимо – воді чи молоці.

Яка каша найкорисніша
Ні для кого не секрет, що найкорисніша каша – це гречка. Найкраще варити її на воді. Це чудове джерело повільних вуглеводів. Також вона відмінно підійде діабетикам через низький глікемічний індекс.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні