У чотирьох областях України оголосили третій рівень небезпеки

0
У чотирьох областях України оголосили третій рівень небезпеки
У чотирьох областях України через весняну повінь оголосили червоний рівень небезпеки, ще у двох регіонах — помаранчевий рівень небезпеки.

Про це повідомив начальник відділу гідрологічних прогнозів «Укргідрометцентру» ДСНС Ілля Перевозчиков.

Так, на Київщині та Чернігівщині — помаранчевий рівень, а в Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях — червоний. За словами Перевозчикова, найважча ситуація на річці Дніпро.

Пік водопілля очікується на 18-28 квітня. Востаннє повінь такого масштабу спостерігалася у 2013 році.

«Точно сказати про дату, на яку припаде пік водопілля, неможливо, тому що це — процес гідродинаміки, тобто руху води по руслу. У нас є, за прогностичними даними, період 10 днів, з 18 по 28 квітня. Саме в цей період ми очікуємо проходження максимальних рівнів», — пояснив Ілля Перевозчиков.

Загалом зараз в українських областях підтоплено понад 1500 дворогосподарств і понад 9 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь, розповів речник ДСНС Олександр Хорунжий. Найбільше постраждали Чернігівська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Київська, Черкаська та Полтавська області.

Сезонне підняття води фіксують у річках Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні