У центрі Санкт-Петербурга підняли український прапор

0
У центрі Санкт-Петербурга підняли український прапор
14 квітня прапори країн СНД разом з українським підняли у Санкт-Петербурзі. Там розпочалася чергова сесія Міжпарламентської асамблеї країн СНД.

У 2014 році Україна відмовилася брати участь у цьому заході. Тоді голова ради федерації федеральних зборів Росії Валєнтіна Матвієнко зазначила, що офіційної заяви від України про вихід не надходило.

Через це прапор та приміщення, закріпленні за Україною, залишаються в Таврійському палаці.

Прапор зі скандалом зірвали
Після громадського обурення росіяни зірвали український прапор. Хлопець, який власноруч зняв стяг, ймовірно належить до активістів націонал-більшовицької партії Росії.

Росіянин заявив, що «ворожому символу на місце в північній столиці». Саме тому він просто не міг залишати ситуацію без уваги.

Після інциденту, одіозний російський пропагандист-терорист Ігор Гіркін у своєму Telegram прокоментував зняття українського стягу у Петербурзі, подякувавши, ймовірно активісту націонал-більшовицької партії Росії.

«Аплодирую стоя соратникам НБП, сорвавшим жовто-блакитную тряпку в Петербурге», – написав Гіркін.

Своєю чергою, у російських ЗМІ зазначили, що попри очевидну недоречність підняття жовто-синього прапора в Санкт-Петербурзі, офіційно жодних заяв поки що не надходило. У зв'язку з цим пітерським радикалам довелося «ліквідувати недоречний символ».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні