За яке порушення в Україні водіїв хочуть штрафувати на 68 тис. грн

0
За яке порушення в Україні водіїв хочуть штрафувати на 68 тис. грн
В Україні хочуть ще більш посилити покарання водіїв, які сідають за кермо у стані алкогольного чи іншого сп’яніння - відповідний законопроект було зареєстровано в парламенті на початку березня, передають Патріоти України.

Пояснюючи необхідність його розробки, автори законопроекту послалися на тривожну статистику, відповідно до якої лише у 2022 році в результаті ДТП, спричинених водіями у стані алкогольного сп’яніння, 91 людина загинула, а 1031 — була травмована.

Таким чином, пропонується значно збільшити фінансове стягнення за третю спробу управління авто в нетверезому стані — до 68 000 гривень (зараз — 51 тисяча гривень). Також передбачатиметься обов’язкова конфіскація транспортного засобу порушника за повторне порушення протягом року, а термін заборони на водіння збільшиться з трьох до п’яти років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні