--> Експерти з'ясували, навіщо рф підняла за тривогою Тихоокеанський флот | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Експерти з'ясували, навіщо рф підняла за тривогою Тихоокеанський флот

0
Експерти з'ясували, навіщо рф підняла за тривогою Тихоокеанський флот
Напередодні Росія підняла по тривозі весь Тихоокеанський флот і почала масштабні маневри. У такий спосіб Кремль намагається зобразити Росію як рівноправного військового партнера Китаю напередодні візиту до Москви Міністра оборони КНР Лі Шанфу, вважає американський Інститут вивчення війни (ISW), передає Уніан.

Вчора міністр закордонних справ Китаю Цинь Ган заявив, що Китай не продаватиме зброю Росії і регулюватиме експорт до Росії товарів подвійного призначення. У ISW вважають, що ця заява є частиною зусиль Китаю применшити видимість своєї підтримки Росії і показати межі "безмежного" партнерства між Пекіном і Москвою.

"Путін не зміг забезпечити безмежне двостороннє партнерство з Китаєм, на яке він, ймовірно, сподівався, коли голова КНР Сі Цзіньпін відвідав Москву з 20 по 22 березня", – вважають аналітики.

Маневри російського флоту на Далекому Сході, що стартували вчора, ISW вважає спробою Кремля виставити себе більш привабливим партнером для Пекіна, показавши йому військово-морську міць Росії в Тихому океані.

"Кремль також, ймовірно, має намір використовувати перевірки бойової готовності Тихоокеанського флоту, щоб спробувати стримати подальшу підтримку Японією України напередодні зустрічі G7 з 19 по 21 травня", – вважають аналітики.

У ISW нагадали, що нещодавно Росія перекинула батарею берегових ракетних комплексів "бастіон" на Курильський Острів Парамушир. Інститут вважає, що це теж частина політики залякування Японії через її підтримку України.

"Росія проводила аналогічні інформаційні операції та демонстраційні дії проти Заходу, спрямовані на те, щоб запобігти подальшій допомозі заходу Україні в галузі безпеки, розпалюючи побоювання з приводу ескалації, хоча ці зусилля ніколи не віщували реальної ескалації", – кажуть в ISW.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні