До якої погоди готуватися на Великдень: прогноз синоптика

0
До якої погоди готуватися на Великдень: прогноз синоптика
На вихідних на більшій частині території України утримається волога погода з опадами та коливаннями атмосферного тиску. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише Метеопрог.

Він розказав, що середина квітня цього року характеризується нестійким характером погоди та надмірними опадами. Температурний фон при цьому коливається в межах кліматичної норми, а на Лівобережжі країни навіть вище за норму на 1-3 °С.

"У найближчі дві доби погодні умови західних областей визначатимуться впливом поля зниженого тиску та атмосферних фронтів; температура повітря очікується досить високою",- прогнозує синоптик.

Водночас, за його даними, на північні та східні області України поширяться прохолодні повітряні маси з північного сходу, середньодобова температура у вказаних регіонах знизиться на 2-4 градуси, а кількість опадів суттєво зменшиться.

Погода 15 квітня - прогноз на суботу
У західних областях очікується дощова погода. Вдень місцями пройдуть значні дощі у супроводі гроз та дрібного граду. Температура повітря вночі +4…+9 °С, вдень +9…+14 °С.

У північних областях вночі місцями невеликий дощ. Вдень у Київській та Чернігівській областях пройдуть короткочасні дощі, на Сумщині без істотних опадів. Температура повітря вночі +2…+7 °С, вдень +7…+12 °С.

У центральних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +10...+15 °С.

На півдні України переважно без опадів, лише вдень на Одещині та Миколаївщині очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +14…+19 °С, у Криму +18…+23 °С.

У східній частині країни вночі пройдуть опади у вигляді дощу з мокрим снігом, вдень місцями невеликий дощ. Температура повітря вночі становитиме +1…+6 °С, вдень +6…+11°С.

Погода 16 квітня - прогноз на кінець тижня
У західних областях вночі очікується невеликий дощ, вдень помірні опади із грозами та місцями градом. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +14...+19 °С.

У північних областях вночі очікується дощ, вдень без істотних опадів. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +8...+13 °С, у Київській області до +16 °С.

У центральних областях без істотних опадів, лише вночі на Полтавщині пройде невеликий дощ. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +12...+17 °С.

На півдні України вночі без істотних опадів, вдень на Одещині та Миколаївщині невеликі короткочасні дощі, можливі грози. Вітер східний, 7-12 м/с, у Криму та Приазов'ї вдень пориви до 15-18 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +15…+20 °С.

У східних областях істотних опадів не передбачається. Вітер східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі 0…+5 °С, вдень +8…+13 °С.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні