Що робити після ядерного вибуху: алгоритм дій

0
Що робити після ядерного вибуху: алгоритм дій
Що робити, якщо ядерний вибух стався в одному місті, а ви перебуваєте в іншому і між цими містами відстань понад 500 км.

Військовий експерт Олег Жданов розповів, на що треба звертати увагу в першу чергу, пише ТСН.

"У цьому випадку найголовнішим джерелом інформації стане прогноз погоди - треба слідкувати за вітром, щоб радіоактивна хмара не прийшла до вашого регіону і не відбулося випадання радіоактивних опадів. Якщо вітер дме у напрямку вашого регіону, значить треба носити одяг типу дощовика, щоб на вас не потрапили радіоактивні частини, а також приймати йодовмісні препарати для того, щоб виводити радіонукліди з організму. Взуття та одяг треба залишати в окремому місці, бажано, щоб це була вулиця, а не приміщення. В кращому випадку в коридорі в окремому відділі шафи. Варто відслідковувати радіаційний стан. Про це має попіклуватися наша місцева влада. В разі застосування ядерної зброї в країні мають оголошувати про радіаційний стан постійно.

Відповідно зі збільшенням радіаційного фону, верхній одяг підлягає знищенню, як правило спалюванню. Треба намагатися якомога менше перебувати на вулиці, тому що цегляні та бетонні будівлі і герметично зачинені вікна хоч якось затримують радіоактивний пил, який може розповсюджуватися. Але це лише у випадку, якщо вітер дув у напрямку вашого регіону в момент застосування ядерної зброї. Якщо вітер дув у іншому напрямку, тоді треба просто відслідковувати радіаційний стан у вашому регіоні", - сказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні