Чому в Україні почав різко падати курс долара

0
Чому в Україні почав різко падати курс долара
З початком нового року національна валюта почала поступово додавати у ціні. За останні два тижні долар в Україні здешевшав більше ніж на гривню, пише 24 канал.

Як розповів банкір Антон Курінний, на це є одразу кілька причин. Серед них початок посівної кампанії, через який люди почали переводити доларові заощадження у гривню, а також надлишок пропозиції валюти на готівковому ринку.

Є кілька причин, серед них початок аграрного сезону, зниження попиту через валютні депозити, дефіцит готівкової гривні. Також це пов’язують із закриттям "онлайн-казино", які впливали на валютний ринок, та зменшенням тіньового ринку на 25-35%, що також послабило тиск на валюту.

Чи може курс в обмінниках опуститися нижче офіційного
На думку банкіра Германа Марченко, такий розвиток подій можливий.

Готівковий курс долара на деякий час може опуститися нижче офіційного і Національний Банк буде відкуповувати валюту у свої резерви. За стабільних умов, які склалися в економіці в останні 4 – 5 місяців, офіційний курс може бути переглянутий.
За прогнозом експерта, у перспективі 1-1,5 місяця курс долара опуститься нижче 37 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні