Українці без стажу зможуть отримувати пенсії

1
Українці без стажу зможуть отримувати пенсії
Українцям, які опинилися на тимчасово окупованих Росією територіях, або територіях, де йдуть активні бойові дії пенсії призначатимуть автоматично, а членам сімей зниклих безвісти за особливих обставин військових та цивільних пенсійні виплати призначатимуть навіть за відсутності необхідного страхового стажу, повідомили в Мінреінтеграції.

"Сім'ї, які втратили годувальника, отримуватимуть соціальні виплати незалежно від того, чи був страховий (пенсійний) стаж у зниклої особи. Пенсія нараховуватиметься за весь час, протягом якого зберігається правовий статус зниклої особи", - йдеться в повідомленні.

Крім того, влада вирішує питання створення та функціонування Єдиного реєстру осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Він дасть можливість сім'ям зниклих безвісти отримувати передбачені для них соціальні гарантії від держави.

Зазначається, що саме з моменту внесення зниклого безвісти до Єдиного реєстру родичам призначається пенсія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у мене стаж 53 роки і пенсія як у того що сидів у тюрмі і має стаж 1 рік, отака гірка правда життя в Україні
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні