Українцям на 400 гривень підвищать пенсію: кого стосується

0
Українцям на 400 гривень підвищать пенсію: кого стосується
1 квітня в Україні провели перерахунок пенсій громадянам, які продовжують працювати. Згідно із законом, ця категорія пенсіонерів має право на підвищення виплат з урахуванням підвищення стажу.

Отримувати на 400 гривень більше зможуть ті особи, які мали 35 років стажу, а розмір їхньої пенсії становив 7 тисяч гривень, пише Обозреватель.

Перерахунок проводиться щорічно та на нього мають право українці, які станом на березень отримали щонайменше 24 місяці додаткового стажу. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Наприклад, якщо українець, який має 35 років стажу, заробив на пенсію у розмірі 5 тисяч гривень, то після перерахунку він матиме 5285 гривень. Вирахувати розмір пенсії, яка буде після перерахунку, можна самостійно. Для цього потрібно помножити свій стаж на розрахунковий розмір заробітку із формули розрахунку пенсії.

Від розміру пенсії людини залежить і розмір збільшення. Чим виплата більша, тим і збільшення, відповідно, буде вищим. Тобто якщо зараз ваша пенсія становить 7 тисяч гривень, то після перерахунку вона підвищиться на 400 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні