--> Україна повернула з російського полону 10 військових | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна повернула з російського полону 10 військових

0
Україна повернула з російського полону 10 військових
Україна повернула з російського полону 12 людей: десятьох військових і двох цивільних. Серед звільнених – п'ятеро важкопоранених. Про це повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими у понеділок, 3 квітня.

Як розповіли у Координаційному штабі, десятеро оборонців належать до солдатського та сержантського складу. Вони були захоплені в полон, зокрема, у боях біля Бахмута, сіл Опитного та Оріхово-Василівки на Донеччині, поблизу Кремінної та Червонопопівки на Луганщині.

Також повернуто двох цивільних, яких агресор утримував як заручників: із села Липці Харківської області та Маріуполя.

«Звільнені військові належать до Збройних Сил України, зокрема, 518 окремого батальйону спеціального призначення, 25-тої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 93-тьої окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 56-тої окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, 57-го окремого стрілецького батальйону», – йдеться у повідомленні.



Нагадаємо, що у березні Україна здійснила гуманітарну акцію та передала Росії усіх важкопоранених окупантів, стан яких дозволяв транспортування, захоплених в полон з початку повномасштабного вторгнення. Водночас Росія у відповідь відпустила лише п’ятьох важкопоранених українців, а не всіх, як вимагають міжнародні конвенції, наголошують у штабі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні