--> 28 березня - день святих мучеників: прикмети та заборони на цей день | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

28 березня - день святих мучеників: прикмети та заборони на цей день

0
28 березня - день святих мучеників: прикмети та заборони на цей день
Завтра, 28 березня, в православному календарі — день пам'яті святих мучеників Агапія і з ним семи мучеників Кесарійських. Жили вони в часи, коли імператором був Діоклетіан. Постраждали за свою віру в Христа в Кесарії Палестинській в IV столітті, пише ТСН.

Тоді видали по всіх країнах і містах розпорядження ловити християн і змушувати їх поклонятися ідолам, приносити їм пожертвування. Тих, хто не погоджувався, привселюдно катували. Під час одного з таких кривавих видовищ шестеро християн не змогли витримати катувань інших. Вони стали посеред натовпу і оголосили, що також сповідують християнство.

Правитель міста побачив, що хлопці зовсім юні, тому почав переконувати їх, щоб вони поклонилися ідолам. Але християни відмовилися. Кинули їх до в'язниці, де вже перебували святий мученик Агапій і його слуга Діонісій. Довгий час вони всі перебували у в'язниці. Навіть під тортурами не зреклися вони своєї віри, за що були вбиті.

Прикмети 28 березня
Низько і швидко летять журавлі - буде негода.
Горобці цвірінькають - на погожий день.
На гнізда летять граки - буде гарна весна.

Що завтра не можна робити
Цього дня забороняли сильно заглиблюватися в ліс, тому що вже прокидалися хижаки і можна було з ними зустрітися. А ще не рекомендували мити голову. Вірили, що інакше на людину чекає розлука з коханим чи коханою.

Що можна робити завтра
Наші предки цей день присвячували тому, що споглядали за лісом. На пеньках обов'язково залишали смаколики, не ходили на полювання і не шкодили рослинам. Також вже очікували прильоту чайок, які були символом весни і першого тепла.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні