--> Україна більше не друкуватиме готівку для покриття військових витрат | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна більше не друкуватиме готівку для покриття військових витрат

0
Україна більше не друкуватиме готівку для покриття військових витрат
Україна припиняє здійснювати монетарне фінансування економіки, щоб забезпечувати країну під час війни з Росією. Йдеться про друк готівки, який є небезпечним для макрофінансової стабільності України.

Про припинення друку повідомив у неділю, 26 березня, голова Національного банку України Андрій Пишний у розмові з виданням Financial Times. Голова НБУ пояснив, що друк грошей створив серйозні ризики для стабільності України. Щоб покрити дефіцит бюджету, велика частина з якого йшла на забезпечення оборони, НБУ друкував мільярди гривень, пише zaxid.net.

Відмова від друку нової готівки зумовлена отриманням кредиту на 15,6 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду. Угода з МВФ передбачала припинення друку грошей.

«Припинення монетарного фінансування, використання внутрішніх ринків облігацій та заходи зі збільшення податкових надходжень були жорстко прописані в угоді з МВФ», – розповіли у виданні.

Андрій Пишний зазначив, що жорсткіші резервні вимоги допоможуть Україні повернутися до плаваючого обмінного курсу, а угода з МВФ зможе забезпечити Україні допомогу від коаліції донорів, які зможуть виділити приблизно 40 млрд доларів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні