--> В Україні 25 копійок можна продати за 20 тисяч гривень. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні 25 копійок можна продати за 20 тисяч гривень. ФОТО

0
В Україні 25 копійок можна продати за 20 тисяч гривень. ФОТО
В Україні рідкісну монету номіналом дві копійки 1992 року випуску продають майже за 250 тисяч гривень, а за 25 копійок на аукціоні просять 18 850 гривень.

Відповідне оголошення розміщено на маркетплейсі з аукціонною системою торгів Violity, пише Апостроф.

Повідомляється, що монета, виготовлена з латуні, була у побуті з 1991 по 2021 рік. Автор повідомлення стверджує, що реставрація монети не проводилася, дефектів немає, а її стан пропонує оцінити на фото. Лот знаходиться в Запорізькій області, але власник монети готовий відправити її Україною Новою та Укрпоштою або ж віддати при особистій зустрічі в Запоріжжі.

Особливістю монети є те, що вона має опуклий щит, а в ньому вдавлений тризуб (англійський чекан). Такий дефект вийшов через те, що штемпелі для карбування були виконані за помилковими ескізами.

Невелика партія таких монет була викарбувана на Луганському верстатобудівному заводі й вони не повинні були потрапити в побут, але нумізмати стверджують, що монети "англійки" знаходили серед інших повсякденних монет.

До закінчення торгів лишилося сім днів, проте ставок ще ніхто не зробив. Але інтерес монета явно викликала – за лотом стежить 120 людей.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні