На Волині на два місяці запровадили карантин

0
На Волині на два місяці запровадили карантин
У селі Грушів Павлівської громади Володимирського району на свійського собаку напало лисеня, яке забігло на подвір'я з ближньої лісової смуги. Наступного дня аналіз уже мертвої дикої тварини підтвердив наявність у неї сказу, пише ВСН.

Спеціалісти відповідних служб дезинфікували місце загибелі лисиці, провакцинували собаку, який був із нею в контакті. Про це повідомили у Володимирській райдержадміністрації.

Ветеринарні працівники розпочали подвірний обхід села з метою виявлення хворих та з підозрою на хворобу свійських тварин. Виясняють також, чи не контактували з зараженою твариною люди.

Оскільки до населеного пункту Грушів у радіусі менше 5 км не прилягає жодне інше село, карантинні обмеження на 60 днів встановлено лише там. В ході цих заходів буде проведена роз’яснювальна робота з власниками собак, котів, коней та корів щодо ознак та небезпечності сказу, також буде здійснена вакцинація вказаних домашніх тварин. Населений пункт перебуватиме під ветеринарним наглядом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні