20 березня - свято ікони Божої Матері: прикмети та заборони на цей день

0
20 березня - свято ікони Божої Матері: прикмети та заборони на цей день
20 березня православні віруючі вшановують пам'ять священномучеників, які в Херсонесі єпископствували - Василя, Єфрема, Капітона, Євгена та інших, а також день пам'яті преподобного Павла та свято ікони Божої Матері "Споручниця грішних", пише УНІАН.

Прикмети на 20 березня
У народі вважалося, що в цей день починалася справжня весна. Народне свято 20 березня 2023 називається Павло Крапельник:
якщо жайворонки прилетіли - весна буде теплою;
сонячно сьогодні - найближчі 40 днів тепло збережеться;
20 березня холод - до кінця весни прийдуть 40 морозних днів;
хмари пливуть по небу швидко і високо - встановиться гарна погода;
якщо похмуро в цей день, а до ночі холодно і ясно - прийдуть заморозки.

Також, згідно з народними прикметами, в день святого Павла закохані хлопці мають всі шанси приворожити дівчину, до якої лежить душа.

Що можна робити 20 березня
У цей день зазвичай сильно капало з дахів - вважалося, що так само голосно падають і тяжкі гріхи. Тому люди молилися і просили очистити душі від гріха. Також 20 березня запрошували в будинок лікаря - перевірити здоров'я своє і близьких. У цей день слід було думати тільки про хороше, потрібно було провести день з сім'єю і близькими, допомогти нужденним і утриматися від пліток. Сни в цей день збувалися протягом трьох років.

Що сьогодні не можна робити
20 березня заборонялося сумувати і хандрити. Також не можна було з'ясовувати стосунки - інакше довго не помиритеся. Заборонялося думати про погане, так як всі ці думки можуть стати реальністю. 20 березня не радили пересаджувати квіти, садити саджанці - рослини не приживуться.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні