Стало відомо, коли Польща вступить у війну з рф

0
Стало відомо, коли Польща вступить у війну з рф
Якщо Україна програє у війні з Російською Федерацією, Польща буде змушена вступити в конфлікт.

Про це заявив посол Польщі у Франції Ян Емерік Рощишевський в ефірі телеканалу LCI, коментуючи рішення передати Україні винищувачі. За його словами, у Варшави не буде вибору, пише УНІАН.

"Тому або Україна сьогодні буде захищати свою незалежність, або, якщо вона цього не зробить, ми будемо змушені втягнутися в цей конфлікт, тому що наші цінності, які є основою нашої цивілізації, перебувають під загрозою, тому у нас не буде вибору", - заявив Рощишевський.

Відомий російський політолог Анатолій Несміян пояснив, що це пряма погроза Кремлю. Крім того, Польща сама визначатиме, що саме вважати поразкою, оскільки це досить розмите формулювання.

"Загалом Польща самостійно визначатиме, коли саме Україна зазнає поразки, і самостійно готова вступити в бойові дії сепаратно від НАТО. НАТО, до речі, у цьому випадку не застосовуватиме положення свого статуту про захист члена організації, оскільки поляки явно діятимуть не на своїй території, а отже, безпосередньої загрози самій Польщі немає. А от якщо з'явиться - тоді ситуація буде іншою", - зазначив він.

На думку політолога, це досить сильна погроза, оскільки у цьому разі в дуже вразливому стані опиниться Калінінград.

"Наш великий комбінатор Путін уже примудрився майже прийняти до НАТО Фінляндію, що робить можливості ходіння Балтійського флоту на виручку Калінінграду дуже проблематичними. Отже, введення польських збройних сил на територію України буде підкріплене двома загрозами - у разі спроби загрожувати безпосередньо Польщі вона має можливість асиметричної відповіді по Калінінграду, а в разі хоча б одного удару по території Польщі до подій буде змушена підтягуватися вже все НАТО", - підсумував Несміян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні