Стало відомо, хто може бути причетним до появи коронавірусу

0
Стало відомо, хто може бути причетним до появи коронавірусу
Джерелом появи коронавірусу міг бути єнотовидний собака. Ними торгували на ринку в китайському Ухані, де почався перший спалах епідемії. Таких висновків дійшла міжнародна група експертів з вірусів, пише УНІАН.

Вчені вивчили генетичні проби, взяті на ринку і навколо нього в перші тижні після початку епідемії. На той час тварин з ринку вже прибрали, але дослідники взяли мазки зі стін, підлог, металевих кліток і візків, які часто використовували для перевезення тварин.

Позитивний результат на коронавірус дали ті мазки, в яких був присутній генетичний матеріал єнотовидного собаки. Щоправда, вчені визнають, що це саме по собі не доводить, що саме ці собаки були джерелом вірусу.

"Інша тварина могла передати вірус людям, або хтось, заражений вірусом, міг передати вірус єнотовидному собаці", - кажуть вчені.

Однак аналізи показали, що єнотовидні собаки, ймовірно, є частиною того сценарію, в рамках якого вірус перейшов від дикої тварини до людини.

Видання зазначає, що китайські вчені ще рік тому опублікували своє дослідження за тими ж зразками з ринку в Ухані. Але вони дійшли висновку, що сліди вірусу в пробах з'явилися від інфікованих людей, які робили покупки або працювали на ринку, а не від тварин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні