Через часті повітряні тривоги у Повітряних Силах зробили важливу заявку: що сталося

0
Через часті повітряні тривоги у Повітряних Силах зробили важливу заявку: що сталося
Останні декілька днів в Україні часто лунають масштабні повітряні тривоги на тлі злету МіГ-31К, але росіяни не здійснюють атак. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат наголосив, що не варто розділяти ці сигнали на більш небезпечні чи менш небезпечні та ігнорувати тривогу, пише УНІАН.

"Немає ніяких помаранчевих, жовтих, фіолетових тривог. Потрібно розуміти, що все одно завжди небезпечно. Шість "Кинджалів" – тому доказ, летіли нещодавно. Перед цим було два "Кинджали". Тому, коли летить МіГ-31… люди читають Telegram-канали, які, на жаль, плодяться, не знаю, як це назвати. І ці Telegram-канали стають основним джерелом інформації, яке люди дивляться. Оголошується повітряна тривога. Карта червона — все, без варіантів. Потрібно дотримуватися", – пояснив Ігнат в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він нагадав, що Україна "червоніє" не лише під час зльоту МіГів, але й у разі ракетної небезпеки. Ігнат також додав, що тривогу оголошують там, куди потенційно можуть долетіти ракети.

"Є ракетна небезпека з боку сходу, припустимо. Частина України червона. Куди можуть діставати ракети, там буде червона зона. С-300 і РСЗВ – теж можуть із цих причин, але там часу дуже мало, коли працюватимуть ці системи, хвилина. Хвилина, щоб хоча б сховатися. Далі робота Ту-22. Вони, коли вилітають з півдня, це Шайківка, Курська область, те ж саме, ракета швидкісна летить до 600 км. Усі ці типи тривог, включно з "Кинджалом" або роботою стратегічної авіації, або вже кораблів Чорноморського флоту, всі червоні тривоги", – наголосив Ігнат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні