Хто з військових може отримати 50 тисяч гривень доплати

0
Хто з військових може отримати 50 тисяч гривень доплати
В Україні існує три види доплат військовим: 30, 50 та 100 тисяч гривень. Згідно з новими правилами, затвердженими наказом Міністерства оборони від 25.01.2023 № 44, правила виплати у 100 тисяч гривень не змінились, виплату у 30 тисяч отримують лише деякі. Також з’явилася нова доплата у 50 тисяч гривень, пише Главком.

Детальніше про нові правила розповів представник Гельсінської спілки з прав людини адвокат Юрій Лихачов виданню NV.

«З’явилось поняття виплати 50 тисяч гривень тим, хто виконує бойові завдання в складі, як правило, військового управління, штабу, — це ті, хто здійснює оперативне управління підрозділами. Перелік цих органів буде визначено головнокомандувачем ЗСУ чи начальником Генштабу», – зазначив Юрій.


Кому передбачені доплати у 100, 50 та 30 тисяч грн?

Доплату у 100 тисяч гривень отримують військові, які беруть безпосередню участь на лінії зіткнення, потрапили в полон та були поранені під час бою чи виконання обов’язків
50 тисяч гривень можуть отримати військові, які виконують завдання у складі військового органу управління. Де саме та територія, на якій виконуватимуть завдання, буде вирішувати Генштаб та головнокомандувач ЗСУ
30 тисяч гривень отримують ті військові, які виконують спеціальні бойові завдання. Перелік місць, де відбуваються такі завдання, засекречений для публічності. Проте, це може бути як і на лінії зіткнення, так і в інших місцях.
Для того, щоб військовослужбовцю нарахували доплату, повинні бути певні підстави. Додаткову грошову нагороду виплачують за наказом командира за місяць. До того ж у ньому має бути зазначену суму виплат за період виконання бойових завдань.

У довідці про призначення нарахування виплати має бути вказано:

номер за порядком
військове знання воїна
прізвище, ім’я та по батькові
період участі у бойових діях
Однак не всі військові можуть отримувати доплати. Є чотири категорії військових, яким не передбачені доплати у 30, 50 або 100 тисяч гривень. Серед них:

Військові, які проходять навчання закордоном
Курсанти, які навчаються в Україні, але не залучені у бойових завданнях
Військовослужбовці, які не несуть службу у зоні бойових дій та не мають наказу про бойове завдання
ІТ-війська
Нагадаємо, що нещодавно Міністерство соціальної політики роз’яснило яким категоріям українців можуть відмовити у субсидії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні