Дивилися на вулиці, хто першим зустрінеться: прикмети та заборони на 17 березня

0
Дивилися на вулиці, хто першим зустрінеться: прикмети та заборони на 17 березня
Церковне свято 17 березня - день пам'яті святих мучеників Павла та Юліанії, які жили в ІІІ столітті у фінікійському місті Птолемаїді і сповідували християнську віру, пише УНІАН.

Прикмети на 17 березня граки в цей день прилетіли - через місяць сніг зійде, а якщо прилетіли раніше - може бути неврожай;
якщо птахи повертаються в свої гнізда - буде рання весна;
якщо в цей день сухо і сонячно - в лісі буде багато ягід.

У цей день господині пекли печиво з кислого житнього тіста - "грачики", щоб птахи принесли з собою тепло.

Що можна робити 17 березня
У цей день належало зробити генеральне прибирання - вимести і вишкребти найдальші кути, прибрати в шафах, провітрити кімнати. Робили це, щоб все погане покинуло дім. Також 17 березня потрібно було зробити і повісити шпаківні. Дівчатам можна гадати на заміжжя, зазвичай виходили на вулицю і дивилися, хто першим зустрінеться: якщо жінка - скоро весілля, чоловік - доведеться почекати.

Що сьогодні не можна робити
17 березня забороняється ображати птахів і ні в якому разі не можна розоряти їх гнізда - інакше не бачити щастя на землі. Не радять в цей день робити великі покупки або вирушати в далеку подорож - можна залишитися без грошей і даху над головою. Не можна було також залишати в будинку старе взуття - в ній могла сховатися нечиста сила, тому все зношене викидали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні