Стало відомо, скільки ще росіян планують відправити на війну в Україну

0
Стало відомо, скільки ще росіян планують відправити на війну в Україну
З 1 квітня у Росії почнуть набирати нове "гарматне м'ясо" для війни в Україні – Міноборони РФ уже розіслало в регіони документи із зазначенням кількості людей, з якими мають бути підписані ці контракти. В цілому ж, за планами Міноборони, до лав ворожої армії має бути призвано 400 тисяч росіян, пише Апостроф.

Зазначається, що основна робота "ляже на плечі" співробітників військових комісаріатів, а за виконання решти плану відповідатимуть губернатори. За планами Міноборони, у Челябінській та Свердловській областях на професійну службу мають прийти по 10 тисяч осіб, у Пермському краї – 9 тисяч.

Повістки, нібито для актуалізації військово-облікових даних, продовжили вручати й жителям Воронезької області. При цьому, на офіційному рівні другу хвилю мобілізації не підтверджують.

"У Кремлі немає таких обговорень", – заявив Пєсков.

Варто зазначити, що починаючи з кінця 2022 року у російських засобах інформації, періодично з'являлися чутки про другу хвилю мобілізації в РФ через брак живої сили для продовження повномасштабної війни в Україні. Розвідки кількох західних країн та влада України попереджали про такі заходи, але влада Кремля заперечувала ці плани.

За офіційними даними, з вересня 2022 року понад 330 тисяч росіян, які перебувають у запасі, були призвані на військову службу за "частковою мобілізацією". В кінці жовтня міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про завершення мобілізації, про це заявив і російський диктатор Володимир Путін, проте відповідного указу підписано не було. Таким чином, офіційно мобілізація в Росії продовжує діяти.

У січні 2023 року глава оборонного відомства Російської Федерації Сергій Шойгу анонсував плани щодо збільшення чисельності російських військ до півтора мільйона осіб до кінця трьох наступних років. Зазначається, що майже 50% з них становитимуть контрактники. Водночас було внесено проєкт закону до Держдуми про підвищення граничного віку служби до призову в армію з 27 до 30 років. Таке підвищення може бути введене негайно, а нижня вікова межа призову буде поступово підвищуватись з 18 до 21 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні