Без якого документа не можна сідати за кермо

0
Без якого документа не можна сідати за кермо
Водії можуть ігнорувати дорожні знаки, якщо вони встановлені з порушенням, і не боятися штрафу від поліцейських, однак в Україні не можна сідати за кермо без страхового поліса, який передбачає компенсацію збитків учасникам дорожнього руху, що постраждали внаслідок ДТП, а також у разі заподіяння шкоди майну третіх осіб, пише На Пенсії.

Обов'язкове автострахування в Україні регулюється Законом України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" та оформляється на конкретний автомобіль незалежно від кількості водіїв, допущених до його керування. Відсутність такого документа є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено штраф.

Вартість поліса залежить від кількох факторів:

обсягу двигуна автомобіля (чим більше - тим дорожче);
місця реєстрації автомобіля (у великих містах дорожче - там вища ймовірність потрапити в аварію);
реєстрації на фізичну або юридичну особу (фізична дешевше);
водійського стажу;
кількості аварій;
наявності пільг;
терміни дії договору.

Відсутність страхового полісу карається штрафом у 425 грн. І якщо порушник не виплатить штраф упродовж 15 днів, його сума збільшується до 850 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні