--> Як правильно гладити кота | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як правильно гладити кота

0
Як правильно гладити кота
Для кожного з нас погладити тварину - означає висловити любов, але насправді собаки і коти сприймають цю дію інакше. Улюбленці звикають, що ми постійно маємо з ними тактильний контакт, і одні тварини люблять це, а інші уникають, пише ТСН.

Впевнена, що ви помічали, як тварина підходить до вас і сама починає ластитися. Це - ідеальний момент, щоб пестити улюбленця, не викликаючи в нього дискомфорту.

Як правильно гладити кота

1. Спочатку використайте правило "3 секунд": легенько доторкніться до боку тварини, проведіть рукою по ньому, не перевищуючи 3 секунд.

2. Якщо тварина залишилася поруч, можна далі гладити. Всі рухи мають бути плавними, ніжними.

3. Якщо тварина пішла - не наполягаємо на контакті. Можна підізвати тварину назад, давши ласощі, і знову пробуємо гладити. Це корисно для малоконтактних, боязких тварин.

4. Поступово збільшуйте час пестощів, гладьте за вушком, підборіддя. Спостерігайте, які місця особливо приємні улюбленцю. Часто вони самі їх підставляють під руку. Наприклад, у мого собаки - це груди.

5. Пам’ятайте, що будь-яка взаємодія з улюбленцем має приносити виключно позитивні емоції, тому звертайте увагу на мову його тіла і тоді ви ліпше розумітимете одине одного.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні