Медсестру оштрафували на 100 тисяч гривень за відмову їхати в зону бойових дій

0
Медсестру оштрафували на 100 тисяч гривень за відмову їхати в зону бойових дій
Якщо на Одещині суд оштрафував морпіха на 207 тисяч гривень за відмову йти у наступ, то у Львові Личаківський районний суд призначив вдвічі менший штраф військовій медсестрі, яка відмовилася їхати в зону бойових дій.

Як пише zaxid.net, львів’янка має звання молодшої сержантки та працює на посаді операційної медсестри нейрохірургічного відділення в одній з військових частин. У листопаді 2022 року вона відмовилась виконати наказ начальника та поїхати у службове відрядження у зону бойових дій.

Зазначається, що під час досудового розслідування з прокурором була укладена угода про визнання винуватості. Медсестру визнали винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 402 ККУ (непокора) та оштрафували на 102 тис. грн. Це рішення ще може бути оскарженим.

Раніше Голосіївський районний суд Києва призначив солдату 5 років ув`язнення з випробувальним терміном у 3 роки за відмову їхати до району виконання бойових завдань.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні