Під Бахмутом загинув 31-річний військовий бригади «Холодний Яр». ФОТО

0
Під Бахмутом загинув 31-річний військовий бригади «Холодний Яр». ФОТО
У боях за Бахмут загинув 31-річний командир роти 93-ї механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр», старший лейтенант Олександр Басалига з позивним «Монгол». Він захищав Україну з 2014 року, повідомила прессекретарка 93-ї бригади Ірина Рибакова.

«Сан Санич Басалига. Ось так мені хотілося називати цього ротного. Не за позивним «Монгол», а більш чемно», - розповіла Ірина Рибакова

У повідомленні йдеться, що військовий служив у 1-й окремій танковій бригаді навідником танка, брав участь у боях за Дебальцеве.

У 2016 році його нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Після успішних боїв у районі Волновахи Олександру доручили командувати танковим екіпажем, а згодом воїн мав ще кілька ротацій на Донбас. У грудні 2022 року Героя нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни».

Від початку повномасштабної війни Олександр прийняв командування ротою в батальйоні Богдана Дмитрука.

«Він служив у нас на штабі у відділі бойової підготовки, і я думала, що він «паперовий офіцер». І тому трохи здивувалася, що він прийняв роту в батальйоні Богдана Дмитрука. Виявилося, що з початком великої війни він вирішив перейти в піхоту і брати безпосередню участь у боях», - написала прессекретарка.

У боях за Бахмут Олександр був поранений під час обстрілу будинку, якийсь час пересувався на інвалідному візку, але відновився і продовжив командувати ротою. Згодом утримував позиції за річкою Бахмутка, у східній частині міста.

«Сан Санич загинув у Бахмуті. І я гадаю, що він у раю, бо, як-то кажуть, у пеклі він вже побував», - написала Ірина Рибакова.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні